Σε σύνδεση τώρα

Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους

In my mind

Joomla!
Το πιο φιλικό, ελεύθερο, ανοιχτού κώδικα CMS
Unicef
Για τα παιδιά του κόσμου
Διεθνής Αμνηστία
Για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου
Action aid
Γιατί είμαστε ακόμη οι πράξεις μας
Mozilla Firefox
Ο πιο ασφαλής, ελεύθερος, ανοιχτού κώδικα περιηγητής ιστού. (Μας βλέπετε και καλύτερα)
Ειδήσεις για έναν περισσότερο ανθρώπινο κόσμο

 "Ειδήσεις" για μια θετική ανάγνωση της ζωής

 

 

 



Η ανθρώπινη κατάσταση - Ειδήσεις για μια θετική ανάγνωση της ζωής
Σάββατο, 06 Φεβρουάριος 2016 13:29

 

 

Γιώργος Αγγελόπουλος

Μακαρονάδες για τα «παιδιά των μοτέλ»

 

 

Ο Ιταλοαµερικανός Μπρούνο Σεράτο περιελήφθη από το CNN στον κατάλογο µε τους «20 ήρωες του 2011». Σεφ και ιδιοκτήτης ενός καλού εστιατορίου στο Αναχαϊµ της Καλιφόρνιας, του Anaheim White House, μαγειρεύει και σερβίρει κάθε βράδυ μακαρονάδες σε 300 παιδιά που, αν δεν ήταν αυτός, θα πήγαιναν για ύπνο νηστικά.

 

Είναι τα «παιδιά των μοτέλ», που μεγαλώνουν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου επειδή οι γονείς τους δεν έχουν αρκετά χρήματα για να νοικιάσουν κανονικό σπίτι. Κουζίνα για να ετοιμάσουν φαγητό δεν υπάρχει, έτσι τα παιδιά τρώνε το μεσημέρι στο σχολείο και το βράδυ αρκούνται συνήθως σε ένα πακέτο τσιπς.

Πλήρες κείμενο
 
Ειδήσεις για μια θετική ανάγνωση της ζωής
Κυριακή, 28 Οκτώβριος 2012 20:34

 

 

Κορίνα Καφετζοπούλου

Η μικρή Ιωάννα, στη Γαύδο, έχει ... όλο το σχολείο δικό της!

 

 

Δύο σχολεία δικά τους έχουν πέντε μαθητές στη Γαύδο. Πιο τυχερή η μαθήτρια της Α΄ δημοτικού που έχει κατ΄ αποκλειστικότητα τόσο τη δασκάλα όσο και το προαύλιο του σχολείου της.

Μοναχοπαίδι στο σπίτι αλλά και στο σχολείο είναι η μικρή Ιωάννα , που έχει την αποκλειστική προσοχή όχι μόνο των γονιών της αλλά και της δασκάλας της. Ο λόγος απλός, η Ιωάννα είναι η μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο της Γαύδου και εκ των πραγμάτων νιώθει «δικό» της το σχολείο, αλλά και «δική» της, τη δασκάλα.

Πλήρες κείμενο
 
Ειδήσεις για μια θετική ανάγνωση της ζωής
Συντάχθηκε απο τον/την Γιώργος Αγγελόπουλος   
Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος 2012 19:55

 

 

Γιώργος Αγγελόπουλος

Τόμας Χέινσγουόρθ: Είκοσι επτά χαμένα χρόνια...

 

 

Ένα Εφετείο της Βιρτζίνια κήρυξε αθώο έναν άνδρα που πέρασε 27 χρόνια στη φυλακή για μια σειρά βιασμών που δεν είχε διαπράξει. «Μπορώ επιτέλους να ζήσω τη ζωή μου, επί 27 χρόνια δεν εγκατέλειψα ποτέ τον αγώνα, δεν έχασα ποτέ την ελπίδα», δήλωσε ο Τόμας Χέινσγουορθ, ένας 46χρονος Αφροαμερικανός που ήταν 18 ετών τον Φεβρουάριο του 1984, όταν είχε πάει σε μια αγορά του Ρίτσμοντ για να αγοράσει γλυκοπατάτες και ψωμί και βρέθηκε στη φυλακή επειδή μια γυναίκα τον αναγνώρισε ως τον άνδρα που την είχε βιάσει.

Πλήρες κείμενο
 
Ειδήσεις για μια θετική ανάγνωση της ζωής
Συντάχθηκε απο τον/την Γιώργος Αγγελόπουλος   

 

Γιώργος Αγγελόπουλος

Αθώος έπειτα από 30 χρόνια φυλακή

 

 

Ο Κορνήλιους Ντουπρί Τζούνιορ από το Τέξας είχε τουλάχιστον δύο ευκαιρίες να αποφυλακιστεί µε αναστολή εφόσον παραδεχόταν τα εγκλήματα για τα οποία είχε καταδικαστεί. Δεν το έκανε κι έτσι πέρασε 30 χρόνια στη φυλακή πριν κηρυχθεί αθώος αυτή την εβδομάδα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Ιανουάριος 2011 21:45
Πλήρες κείμενο
 
Ειδήσεις για μια θετική ανάγνωση της ζωής

 

 

Ρούσσος Βρανάς

Τέτοιες μέρες γιορτινές

 

 

Τέτοιες μέρες...... γιορτινές, το οικογενειακό τραπέζι μοιάζει µε ένα προσκλητήριο. Καινούργιες αφίξεις. Μα και απουσίες. Παντοτινές. Καρέκλες αδειανές.

Την οικογένειά της...
... η συγγραφέας Κρίστι Λέισλι τη θυμόταν πάντα φτωχή. Όσο δούλευαν ακόμη οι γονείς της, ούτε σκέψη να πληρώνουν κάποιον για να φυλάει τα παιδιά. Όσοι είχαν αυτήν την οικονομική δυνατότητα ζούσαν σε έναν παράλληλο κόσμο που δεν συναντιόταν ποτέ µε τον δικό τους. Η οικογένειά της δεν είχε λεφτά. Είχε όμως στενούς δεσμούς. Αυτή κι ο αδελφός της μεγάλωσαν σε ένα μικρό σπίτι γεμάτο µε θείους και θείες, γιαγιάδες και παππούδες. Όσο οι γονείς τους έλειπαν στη δουλειά, ο παππούς και η γιαγιά πρόσεχαν τα παιδιά. «Ο παππούς ήταν ένας χαρισματικός δάσκαλος», θυμάται η Κρίστι Λέισλι, που είναι σήμερα καθηγήτρια διεθνών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. «Καθόμασταν µαζί στην τραπεζαρία και µας μάθαινε ιστορία, γεωγραφία και μαθηματικά. Θυμάμαι πόσο µου είχε κάνει εντύπωση που οι συμμαθητές µας στο δημοτικό δεν μπορούσαν να μετρήσουν ούτε την ακτίνα του κύκλου. Ήταν από τα πρώτα που µου είχε μάθει ο παππούς».

Πλήρες κείμενο
 
Η ανθρώπινη κατάσταση

 

Νατάσα Μπαστέα

Ψάχνω το κορίτσι στο μετρό

 

 

Κάτι πολύ ρομαντικό συνέβη στη Νέα Υόρκη το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου. Ένα αγόρι από το Μπρούκλιν είδε ένα κορίτσι με κόκκινο λουλούδι στα μαλλιά μέσα στο μετρό. Την έχασε προτού προλάβει να της μιλήσει. Αποφάσισε να την ψάξει μέσα από το Ίντερνετ, ζητώντας βοήθεια από αγνώστους. Τρεις ημέρες και χιλιάδες μηνύματα αργότερα, όλη η πόλη πανηγύριζε τη νέα συνάντησή τους.  

Πλήρες κείμενο
 
Η ανθρώπινη κατάσταση

 

Ελευθερία Κρικέλη: «Δώρισα το δώρο μου»

 

Της Νάντιας Βασιλειάδου

 

 

Γιάννης, Ντουζόν, Χρύσω... Τρία πρόσωπα, τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές της ζωής που μέσα από ένα συγκλονιστικό «παιχνίδι» συμπτώσεων ενώνονται με τρόπο μαγικό στο πρόσωπο μιας γυναίκας και μάνας: της γιατρού Ελευθερίας Κρικέλη. Τα τρία πρόσωπα, όλα τους νέα παιδιά, που δεν γνωρίστηκαν ποτέ. Τα όργανά τους, όμως, χάρισαν ζωή σε συνανθρώπους τους.

 

Πλήρες κείμενο
 
Η ανθρώπινη κατάσταση

 

 

Η αγκαλιά της μάνας επανέφερε στη ζωή ένα πρόωρο μωρό

 

 Της Δέσποινας Χριστοπούλου

 

 Οι γιατροί της είπαν ότι το νεογέννητο μωρό της ήταν νεκρό. Εκείνη ήθελε να περάσει μερικές στιγμές μαζί του και να το νανουρίσει σαν να ήταν ζωντανό. Και το θαύμα έγινε!

Πριν από πέντε μήνες, η Κέιτ Ογκ γέννησε πρόωρα δίδυμα σε μαιευτήριο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Τα μωράκια, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, γεννήθηκαν στις 27 εβδομάδες και ζύγιζαν περίπου 900 γραμμάρια το κάθε ένα.

Το κοριτσάκι, η Έμιλι, γεννήθηκε χωρίς πρόβλημα. Το αγοράκι όμως δεν ανέπνεε και οι γιατροί προσπαθούσαν για ένα 20λεπτο να το επαναφέρουν στη ζωή. Στο τέλος είπαν στους γονείς ότι ήταν νεκρό.

 

Πλήρες κείμενο
 
Η ανθρώπινη κατάσταση

 

Μιχάλης Μητσός: «Ανακύκλωση» για όσους έχουν ανάγκη

 

Με μια πρώτη ματιά μοιάζει με συνηθισμένο παλαιοπωλείο: χρησιμοποιημένοι καναπέδες παραταγμένοι μπροστά σε τεράστιες ντουλάπες, βιτρίνες γεμάτες ποτήρια και αντικείμενα όλων των ειδών, αμέτρητα βιβλία και πολυέλαιοι της δεκαετίας του ΄50.
Πλήρες κείμενο